Online inspiratie ontbijt
Dinsdag 7 januari 2025
De groene leefomgeving van mensen bepaalt voor een belangrijk deel hun gezondheid. En wanneer je dat natuurinclusief aanpakt, helpt dat ook de gezondheid van bodem, planten en dieren. Maar hoe maak je als professional je buurt, wijk, stad of dorp gezonder voor mens en natuur? Met wie werk je dan samen en zorg je voor draagvlak?
De gezondheid in de bebouwde omgeving staat onder druk. Een natuurinclusieve buurt helpt de gezondheid te verbeteren voor mens en natuur. De belangstelling voor groene gezonde buurten groeit. Het lijkt er op dat gezondheid in het huidige tijdsgewricht een betere aanleiding is voor meer natuur, dan alleen de biodiversiteitscrisis.
Maar hoe organiseer je natuurinclusieve gezondheid in je stad, dorp, wijk of buurt? En wie moet je er dan bij betrekken? In deze online ontbijtsessie komen vier perspectieven aan bod, die praktische tools aanreiken, zodat je in je gemeente aan de slag kunt.
-
Natuurinclusieve gezondheid in de buurt (domein gezondheid)
-
Natuurinclusief bouwen voor gezonde inwoners (domein bouw)
-
Groene Cirkel Groene Gezonde Stad
-
Programma gezonde buurten (IVN Natuureducatie)
Na deze workshop ben je geïnspireerd om met een bredere aanpak samen te werken aan natuurinclusieve buurten, steden en dorpen. En je kent een aantal netwerken die je hierin kunnen ondersteunen.
Voor wie?
Voor professionals, ambtenaren of vrijwilligers die zich bezig houden met vergroening en/of gezondheid in de fysieke leefomgeving.
Sprekers
Groene Cirkel Groene Gezonde Stad: Daphne Teeling & Lodewijk Hoekstra
Domein Gezondheid: Tonja van Gorp
Domein Bouw: Victor Beumer
IVN programma Gezonde Buurten: Wim Meijberg
Tom Keek, projectleider natuurinclusieve gezondheid in de buurt, zal de sessie inhoudelijk modereren.
Aanmelden
Aanmelden voor het online inspiratie ontbijt kan via het online inschrijfformulier.
Collectief Natuurinclusief
Het online inspiratie ontbijt wordt georganiseerd door Collectief Natuurinclusief. Hierin werken groene koplopers van bedrijven, maatschappelijke organisaties, burgerinitiatieven, kennisinstellingen, jongeren en overheden samen aan de transitie naar een natuurinclusieve samenleving.
In deze transitie, waar alle initiatieven ongelofelijk belangrijk zijn, maar vaak versnipperd blijven, biedt het collectief een krachtige en samenhangende benadering. Het verenigt niet alleen de samenleving, overheden en grote sectoren, maar ook diverse belanghebbenden die zich inzetten voor een gedeelde visie: een natuurinclusieve samenleving in 2050. Het biedt een een platform waarop ideeën worden uitgewisseld, expertise wordt gedeeld en gezamenlijke doelstellingen worden geformuleerd.
Lees meer op de website van collectiefnatuurinclusief.nl
Gepubliceerd: